pink floyd - boun sözlük

kullanıcı girişi

kullanıcı adı veya e-mail

Şifre

üye olcam | şifremi unuttum

giriş
Yeni > Eski
Eski > Yeni
A'dan Z'ye
Z'den A'ya
Başlangıç
Bitiş
Tanımlarda arat
Entrylerde arat
İyisinden
günmdeki başlıkları.. (0 başlık)

yok böyle bi şey

1.
dünyanın gelmiş geçmiş en iyi grubu.
(kisfmet, 08.02.2010 11:52)
2.
saykedelik rock müziğin* ismini koymuş olan gruptur.

elemanları şu şekildedir:
syd barrett
roger waters
david gilmour
richard wright
nick mason

syd barrett'ın aşırı lsd kullanımına yönelik hayattan ve herşeyden kopması sonucu 1968 yılında gruba david gilmour'u dahil ederler..

diskografi şöyledir:

1967 the piper at the gates of dawn
1968 a saucerful of secrets
1969 more soundtrack from the film more
1969 ummagumma
1970 atom heart mother
1970 the best of the pink floyd cloumbia records'tan bir toplama
1972 relics
1971 meddle
1972 obscured by clouds
1973 the dark side of the moon
1973 a nice pair dark side of the moon başarısından sonra emi'dan ilk iki albümü içeren bir çift plaklık toplama, grubu tanımayanlar için
1974 masters of rock yine cloumbia records'tan bir toplama
1975 wish you were here
1977 animals
1979 the wall
1981 a collection of great dance songs liste başarısı sağlamış, cloumbia records'tan bir toplama
1983 the final cut
1983 works amerika'da pink floyd toplamaları yayınlamayı kendine şart koşmuş cloumbia records'tan başka bir toplama
1987 a momentary lapse of reason
1988 delicate sound of thunder
1992 shine on grubun yirmibeşinci yılını kutlamak için hazırlanmış, 8 albüm içeren 9 cd'lik dev toplama arşiv
1994 the division bell
1995 pulse
1995 london 66-67 ep
1997 1967: the first three singles ilk albümden önceki single'ların toplaması
2000 is there anybody out there the wall live 1980-81
2001 echoes the best of pink floyd
2007 oh by the way pink floyd'un şimdiye kadar çıkan bütün diskografisinden mürekkep bir komple arşiv set. sadece cd olarak yayınlandı.

pink floyd, ayrıca michelangelo antonioni'nin 1970 tarihli zabriskie point isimli filmi için de jerry garcia gibi isimlerle beraber soundtrack albümünde yer almıştır..